pondělí 1. srpna 2011

Android (mé zkušenosti - Asus Transformer )

(původně se jednalo o příspěvek do diskuze, ale občas se rozepíšu a vzniknul z toho článek) Jedu si Androida 3.1 dnes by měl vyjít 3.2 na Asus Transformeru(edit: 2.srpna). Perfektní zařízení - udávanou výdrž 9 hodin mohu potvrdit, je to asi tak ten průměr, když dám jas obrazovky na maximum a budu jenom hrát hry tak vydrží kolem 6-8, jinak při serfování na netu vydržel už i 10 a půl. Zařízení má v sobě Tegru 2 od Nvidie, takže za mě asi nejlepší hra je Samurai II:Vengeance (tegra verze) šlape úplně nádherně, krásné textury, asi nejzábavnější hra, bohužel hned tedy po Angry birds, je to taková ta záchodová hra, nebo před spaním si ji člověk rád zahraje. Někdo se tu ptal jestli jsme takový šílenci, že to hrajem a odpověď zní asi jo  Né prostě síla této hry je v její jednouchosti, ale komplexnosti zároveň. Princip je jednoduchý, ničit prasatům domečky, ale díky dotekovému ovládání se z toho stává jednoduchá logická hříčka , těžce návyková.


ukázka z tech dema AngryBots
běžícím na Unity3D enginu
 Jinak dál hraju Dungeon Defender, kterej mě tedy taky hodně překvapil , o tomhle herním principu jsem se bavil s bratrem (oba bývalí hráči wowka), ale toto bych si uměl představit i ve wow, a na tomto principu byla i tehdá jedna 8bitová hra, prostě musíte bránit poklad v dungeonu, před dobyvateli( v této hře útočí tedy nějací skřeti, ale já v nich vidim ty 10-25 raidy a já jsem ten boss na konci ) a Live Holdem Poker taky není špatný. Jinak zbytek je takový zatím nezajímavý. Ještě bych dodal dvě věci - zkuste si stáhnout AngryBots - je to tech demo volně ke stažení Unity3D enginu (možná ste hráli tu browserovou FPSku teď nevim jak se jmenuje) ale asi zatím nejlepší engin na mobilních zařízeních, textury, modely, ale hlavně materiály (z reflexí by člověk uchvával) jsou naprosto perfektní a není jim co vytknout. Když sem to tech demo dohrál tak jsem si říkal, že už bych si rád zahrál nějakou pořádnou Diablovku na svém tabu. A poslední co bych zmínil ke hrám je ShadowGun od českého studia MadFingers a může se pyšnit prvenstvím nejlepší hry pro procesory Tegra2 - vývojáři z Nvidie byli až překvapení, jak hra na přenosném zařízení vypadá podobně jako PS3 a Xbox hry. Jedná se o střílečku stylu GoW , krytí s střílení z poza krytu, pohled z třetí osoby.



Jinak aplikace které mě oslovili jsou -ČT24 - portál s novinkami ze ČR i ze světa, takže ohned víte co se kde děje, ale momentálně je tato aplikace jako BETA a zahrnuje možnost dívat se ze svého Androida na živá vysílání ČT, sice to neustále blbne, ale je to beta, takže až to vyladí, tak udělají z mobilních zařízení ještě dokonalejší platformu, dívat se kdekoli a kdykoliv na zprávy potěší.

Další a moje asi nejoblíbenější je ACV - Android Comic Viewer - z PC si do Androida stáhnu normálně cbz comics a na androidu si ho pustím, bez jakéhokoliv převádění do PDF nebo něčeho jiného. BTW kvůli tomuto hlavně jsem si zařízení kupoval, protože není nic lepšího než číst si komiksy v posteli, na krásnem IPS displayi s možností nazoomovat si jednotlivé okénko. Jinak už kdysi sem si říkal napsat nějaký článek pro komiksáky, protože ti co nemají Pad tak je to třeba ani nenapadne, ale čtení na padu je možná lepší než v sešitu, kvůli jednoduché věci. Na Padu si nespojlujete příběh, znáte to, čtete komiks, je to napínavé, otočíte na druhou stránku a aniž by ste chtěli tak si projedete obrázky obou stran, zde máte zoom většinou, nebo si ho sami nastavíte na první řádek políček, a jedete dál, takže si nespojlujete příběh naopak je ještě napínavější a působí víc filmovým dojmem.

Ke komiksům se váže perfektní aplikace - Google překladač - když čtu komiks v ajině ( třeba teď z poslední doby bych mohl doporučit- asi tedy spíš wowkařum, ale né jen jim, jestli se někomu líbil Ashbringer- tak tento autor má více komiksů, ale ještě nejsou přeložené- Curse of Worgen, příběh pojednává o začátku worgenů jako rasy, s čímž mě tedy štvě že Blizz nedal možnost zvolit si když chci hrát za worgena i rasu druhou, jestli má být člověk nebo elf, ale to by zas museli dělat dvě začáteční lokace worgenů a s tím i jednou tak víc questů) Ale funguje to jako nová verze Google překladače kterou znáte z desktopu, vybere jazyk, když chcete jen přehodit aby se překládalo z jednoho jazyka do druhého a naopak, umožní vám to tlačítko mezi nimi. Překladů vám to hodí vždy více, od infinitivu až po různé fráze.

Další aplikace, kterou doufám má každý majitel Androida je Google Sky, pokud ne hned běžte sosat. Je to něco jako google Eart, akorát to není mapa země, ale hvězdné oblohy, ale to by byla celkem nuda, kdyby se neovládala pomocí G senzorů ve vašem zařízení, takže to funguje tak trochu stylem, kam se Tabem/mobilem namíří, tak tak se díváte a ukáže vám to souhvězdí v tom míste. Pomocí této aplikace se můžete podívat, jak psala media v květnu, že i na uzémi ČR je při východu slunce vidět pár planet nad sebou, myslím že pouhým okem říkali tři, Mars, Venuše a ještě nejaká, zbytek už pouze dalekohledem, ale že jsou planety opravdu v jedné přímce a rovnají se do roviny. (nelekejte se, na hvězdárně jsem se na to ptal, jedná se o optickou rovinu , pozorovatelnou ze země. Ale i tak je to jev který se neděje příliš často.)






SketchBook pro Android - Autodesk (c)
Další super aplikace je od Autodesku, jestli někdo máte zkušenost s grafikou tak víte, pro ostatní- firma která je podepsaná pod 3D Max Studio a Maya. Tuším, že před už nějakou dobou skoupili Mudbox ( program pro sculpt jako je Zbrush) a co sem slišel tak i SoftImage XSI, což už budou taky 4 roky. No a pro Taby vydali aplikaci jménem SketchBook ( rovnou jsem si za 80 kč koupil PRO verzi, ale Vám běžnejm uživatelům bude stačit ta zdarma, lyší se jen v tom že je ochuzená o pár brushu a pár funkcí). No o co se jedná, Prostě a jednoduše kreslení na Padu, ALE. Krom toho, že se nejedná jenom o nějakou kopii malování z windowsu, tak bych to opravdu přirovnal k profesionálním programům jako je Photoshop, nebo Corel Painter, takže za pomocí Sketchbooku už zkušený kreslíř umí dělat divi. No Pořídil jsem si za 299 Kč ke svému Padu stylus pro kapacitní displeje, protože prstem moc čmárat neumím ( jsou lidi co si, ale s využitím jen prstů neuvěřitelně jedou) a byl jsem velmi spokojen. Jediné v co doufám, že při dalším patchi opraví- když si nazoomuju plátno, tak nejde udělat rovná čára. Jinak je to absolutně perfektní program.

KÓD: VYBRAT VŠE
http://www.youtube.com/watch?v=ell2nR8f9Wo  http://www.youtube.com/watch?v=v8Wo14MTJVg


To by z těch mejch nej her a aplikací bylo asi vše , jinak dobré aplikace jsou ještě samozřejmně google earth, Dolphin browser - prohlížeč pro pady a Mobo player, přehrávač AVI souborů, bez konvertování.

Takže asi tak, dyžtak taky někdo napište nějakou aplikaci z které vám padá brada

Žádné komentáře:

Okomentovat