čtvrtek 24. března 2011

Preastronautika v Assassins Creed

Pročpak je v kobkách vatikánu Hologram?
Assasins Creed. Nyní vychází v pořadí třetí díl i pro PC a rozhodně serii nemusím nikomu představovat. Pokud tento článek má v plánu číst někdo, kdo hru nehrál (minimálně AC1 a AC2 ), tak bude mít trošičku problém držet krok. Bohužel článek vychází z prvních dvou dílů, Brotherhood musím teprve koupit.  O čem by tento článek měl být? No začnu opět trošku útočně, ale věřte , že jsem rád za herní media(pořady, portály, časopisy), ale co se týče série Assassins Creed, tak mi přijde, že si moc lidí neuvědomuje o čem ten příběh vlastně je. A ani media nezmiňuji tu podle mě více důležitou složku příběhu. Trošku vám nastíním co je tím jádrem příběhu, kolem kterého jsou křižáci a stroj, který dokáže číst v genetické paměti, jenom slupkou kolem jádra.



Ale stejně, pojďme nejdřív shrnout všem známá fakta.  První díl nás seznamuje s Desmondem, hlavním hrdinou hry, i když v každém dílu strávíme většinu hraní v kůži někoho jiného, stále se jedná o Desmonda, který hraje klíčovou roli. Příběh je zasazen do budoucnosti, kde si lidstvo osvojí čtení genetických vzpomínek ( vědecky v zato je potrvzený fakt, že se informace dají geneticky předávat dalšímu pokolení, vidíme to u zvířat, především u ptáků, kteří aniž by cestu někdy letěli, vědí kam mají letět, to samé třeba u koní. Koně se hned po narození umí postavit na nohy a chodit, vědí kde hledat mléko, atd. Ovšem takovéhle čtení genetických vzpomínek je zatím veliké Sci-Fiction). Tento systém se jmenuje Animus. Přeskočím takové ty věci jako, že novodobí templáři Desmonda využívají k nalezení svatých artefaktů a o boji mezi rebelií  a právě křižáky. Co mě na hře trošku mrzí je, že z hrdinů dělá nepřátele, ono aby jste věděli kdo jsou křižáci, ano jsou to ti co mají bílá roucha s červeným křížem, ale o co go - křižáci byli rytíři poslání církví do Jerusaléma (území kde se psali biblické události starého zákona, pro všechny víry posvátná země) a cestou dělali násilnou rekatolizaci. Když dorazili do Jerusaléma, tvrdí se, že našli něco, čím byli schopni vydírat církev, v té době vládce světa. Možná našli ostatky ježíše (což by zbořilo nový zákon, tudíž křesťanství) , možná nalezli pandořinu skříňku, svatý grál (ve hře je svatým grálem jablko z edenu-ráje, v Indiana Johnsovi a spoustě mýtů je to Ježíšův kalich) tak jako tak, měli v rukách karty s kterými byli nad Církví. Jelikož je dnešní svět církví ovládaný (jakožto Češi jste jistě ateisti, ale celá Evropa vznikla z křesťanství)  Pokud si něco o templářích zjistíte, můžete se dozvědět, že to oni přišli jako první s bankami, mohli jste si v jednom městě uložit peníze a jinde si je vybrat, byli první, kdo bankovnictví založili. Byli mocnější a movitější než církev. Jestli víte proč je 13tka špatné číslo? Proč je pátek 13ho špatný den? Protože v pátek 13.ho října začlo ve Francii popravování a zatýkání všech templářu a konfiskování jejich majetku. Samozřejmně kým jiným než církví. K tomuto vám řeknu jedno rčení, které si od teď jistě zapamatujete a pochopíte jeho pravý význam, " Historii píší vítězové" . Proto mě trochu mrzí , že v AC jsou  křižáci považováni za ty špatné, ale vývojářům to odpouštím poněvadž jsou úplně první kdo si ve hře ( a pokud nebudu počítat dokumenty, tak ani neexistuje žádný AAA film zabývající se touto tématikou) pohrává s myšlenkou preastronautiky. Cože to je?

Preastronautika
Sumérské sošky bohů, Nephilim
Sumérská soška létajícího stroje
Puma Punku- Brána je z jednoho kusu kamene
Text na jejím vrcholu zatím nikdo nerozluštil
pravděpodobně se jedná o kalendář
Podle mě je preastonautika to, kolem čeho se celý příběh točí. Začnu objasněním tohoto termínu, jedná se o otázky, na které zatím nejsme schopni odpovědět, jsou to otázky z naší historie. Nebudu tady vůbec načínat Cheopsovu pyramidu, nebo Boha Pacala z mexika(mayové), nebo Sumérské sošky raketoplánů, protože to už jsou tak mainstreamovými medii omleté legendy a otázky, že už je většina lidí považuje za pasé, konspiraci, blaf. Ne jde vskutku jenom o to, že novodobého, moderního člověka děsí představa, že lidé z doby kamenné neznali ani spalovací motor, ale měli šajn o létání do vesmíru.  Znamenalo by to kompletní přepsání dějin takže i přes to, že zde jsou vskutku podle mě pádné důkazy, že lidé z doby kamenné (doba bronzová a kovová jsou stále 3000let pře našim letopočtem) v Indii mluví o létajících městech a vesmírných strojích, vytvořených z devíti vrstev zrcadel , každá vrstva odráží jiné spektrum záření ve vesmíru ( že jsou ve vesmíru silná záření, jsme zjistili až s prvními lety do vesmíru, tak jak se takovéto informace můžou objevit ve spisech  datovaných přibližně 800 let p.ř.n.l. a to legendy o těchto strojích jsou mnohem starší). Nebo Puma Punku. Slyšíte toto jméno poprvé? Ano je to opět tím, že je pro dnešní společnost lepší nezabývat se otázkou kdo a proč Puma Punku postavil a poté zase zničil. Klasická archeologie o Puma Punku mlčí, prodože nemá jak vysvětlit, kdo, proč a hlavně jak tuto stavbu vytvořil.
Několika milimetrové drážky v kameni
  tvrdém téměř jako diamant

Víme jenom, že ani nejstarší domorodé kmeny neviděli nikdy stavbu stát, nevědí, kdo ji postavil, její stáří se odhaduje na 10 až 20 tisíc let před naším letopočtem. Počkat, cože je na těch kusech šutrů tak zajímavé, že se o nich v souvyslosti s Assassins Creed zmiňuji? Některé bloky mají přes 450 tun, jsou to celistvé (jednolité) kusy vulkanické horniny, tzn její tvrdost je někde mezi korundem až diamantem (nejtvrdší horniny) a jsou opracovány s takovou přesností, že do sebe všechny bloky na milimetry zapadají.
Všimněte si několika milimetrových drážek geometricky přesných. Ano buď před tímto můžeme zavřít oči a tvrdit, že indiáni byli tak hloupí a neměli co dělat, že stovky let opracovávali a tahali z nějakého naleziště, stovky kilometrů tyto šutry a pak z nich stavěli pro ně nechápané stavby. A nakonec si řekli, že to nemá cenu tak to vše rozbili. A nebo připustíme, že něco hodně důležitého z lidské historie neznáme. Vrárím se opět k tématu, preastronautika je odpovědí na spousty otázek z naší historie, na které není normální archeologie( je normální archeologie a zakázaná archeologie) schopna odpovědět. Jakto, že lidé v době kdy nebyl domestikován ani kůň ( domestikace koně a začátek využívání koňské síly jako dopravního prostředku se datuje kolem roku 3000p.ř.n.l.) o lodní dopravě mezi kontinenty ani nemluvím, jakto že tito lidé po celém světe ( v pralesech mexika, pralesech Afriky, pralesech Číny, pralesech Indie) stavěli pro svá božstva pyramidy?
Jednotlivé bloky do sebe
zapadají s milimetrovou přesností

Kdo přišel jako první s myšlenkou boha z jiné planety?  Byl to pro nás nejstarší známý národ Sumérů, který připlul po Nilu a založil Egypt? Přišli odnikud  a předali tehdejším lidem vědomosti o písmu, o pěstování potravin, o chovu zvířat. Před Suméry byl jenom jeskynní člověk, který tyto pro nás dnes již základní věci neznal a živil se pouze lovem. Mohl bych tady psát ještě hrozně dlouho o Nephilimech ( padlých andělech z nebes, kteří se množili zde na zemi s našimi dcerami Gensesis Kapitola 6. Verš 4. ) a dalších nevysvětlených odkazech naší historie. O preastronautice je lepší možná nemluvit, protože k tomu musí člověk dojít sám, těžko lze změnit něčí názor. Pokud mohu doporučit tak si přečtěte něco málo od Danikena a uvidíte, že stavění Pyramid, tak jak je ukázala stanice BBC a od té doby tento postup učíme naše děti ve školách, odporuje v té době známým praktikám, geologickým polohám atd.( já už se přikláním spíše k teorii, že se velké bloky kamenů odlévali z bahna Nilu a popela mrtvých, nebo že byli velké bloky tahány slony, než myšlence tisíců otroků tahajících velké kvádry)  Konečně to řeknu v jedné větě. Preastronautika je především o tom, že v době kamenné jsme my, nebo někdo jiný na této planetě měli znalosti o létání do vesmíru, resp že jsme byli v kontaktu s někým kdo do vesmíru létal, nebo z něj přilétl.

Assassins Creed

Rajské jablko?
Jednička byla jenom takové to rozehřátí a seznámení hráče se světem, kde je možné číst v lidské mysli, dokonce štourat se v informacích uložených ve vaši DNA. Končila nalezením "kousku z ráje" takzvaným jablkem. Pro ty co nečetli bibli, bych rád přepsal pasáž o rajském jablku  (Genesis 3.) " 3.Ale o ovoci stromu, kterýž jest u prostřed ráje, řekl Bůh: Nebudete ho jísti, aniž se ho dotknete, abyste nezemřeli. 4. I řekl had ženě: Nikoli nezemřete smrtí! 5. Ale ví Bůh, že v kterýkoli den z něho jísti budete, otevřou se oči vaše a budete jako bohové, vedouce dobré i zlé. (starý zákon není sepsán křesťany, v literatuře se o něm učí jako o nejstarší písemné památce lidstva- pět knih Mojžísových)  Ve hře bylo jablko prezentováno jako nějaké Hi-Tech udělátko a kdo jej uměl ovládat, byl nepřemožitelný. V druhém díle měl Desmond naleznout druhé udělátko a to žezlo pokud se nemýlím. Což byl pro mně hrozně emocionální okamžik a srdce mi bilo o sto šest, když jste na konci druhého dílu vstoupili do katakomb pod Vatikánem. Po otevření tajných dveří se před vámi objevila dlouhá chodba, osvícená zářivkami. V 15. století svítili zářivky ( v tu chvíli sem viděl kam série AC směřuje, jaký příběh se nám vývojáři snaží odvyprávět) , pro někoho nesmysl, potom dovolte abych vám připomenul, nebo lidem kteří o tom nevědí, že je vědecky přijato jako fakt, že elektřinu znali již ve starém Egyptě. Ne, opět vám běžná archeologie neodpoví na co ji používali, nejspíše ke galvanizaci šperků. Co se ale ví je, že ve starém Egyptě, byla nalezena takzvaná baghdádská baterie.
baghdádská baterie
Pokud někdo stále nevěříte, nalezte určitě i na youtube spousty testů dokazující funkčnost baterie, dokonce se tímto mýtem zabývali bořiči mýtů, kde dokázali že tato baterie vskutku vyrábí elektrický proud. ( princip je jednoduchý, hliněná nádoba s meděnou destičkou a roztokem kyseliny citronové). Na co měli Egypťané elektřinu si troufá odpovědět zakázaná archeologie,  běžná archeologie tvrdí, že ve spodních kobkách pyramid, se svítilo pochodněmi, ovšem na stropech těchto komor chybí usazeniny od kouře, (( teorie s vedením světla do pyramid a chrámů pomocí měděných desek odrážejících světlo byla vyvrácena, měděné desky po pár metrech světlo ztrácely- dokázáno rekonstrukcí))  navíc v těchto komorách je nízká hladina kyslíku na to, aby zde mohla pochodeň hořet. Odpovědí na to jak byla tato místa osvětlována by mohl být tento obrázek, který naleznete v chodbě uvnitř Cheopsovi pyramidy,  vedoucí k Chufuově kartuši, tzn, nejspodnější kobky pod pyramidou.
Vůně lotosových květů, nebo prostě žárovky?
Opět, běžná archeologie vysvetluje tento obrázek, jakožto lotosový květ a obal kolem něj, má znázorňovat jeho vůni, nebo je zde jednoduší vysvětlení (které je pro dnešního člověka složité přijmout) , že se prostě jedná o Egyptskou žárovku. V této kauze je problém jednoduchý, byla nalezena baghdádská baterie, ale nikde kolem ní žádný spotřebič, ani kabel kterým by proud byl veden.
 Díky této otázce mě AC2 hrozně potěšil. Skoro až rozplakal. Když jste na konci druhého dílu vešli do katakomb pod Sistýnskou kaplí a tam na vás bafli zářivky. Šli jste dál aby jste zjistili, že na konci tajné chodby na vás čeká Hologram- Minerva.
Etziovi vysvětlí, že ho k sobě přivedla tak, aby on a jeho spojenci o 600let později, skrze Animus vyslechli její proroctví. Tvrdí že ona se svojí super inteligentní rasou (společností) se usadili na Zemi před velkou Biblickou katastrofou.
Tento fakt by vám měl vysvětlit, co znamená video Truth/ Pravda, které se vám složí když po Benátkách najdete všechny tajné znaky. ( video na konci článku)
Vidíte na něm útěk Adama a Evy z ráje. Samozřejmě ráj- Eden představuje velké  HI-TECH město Minerviny civilizace. Nejspíše si říkáte co je to za obrovskou ptákovinu, co nám to ti vývojáři ušili. Minerva vysvětluje že přeživší její civilizace, po biblické katastrofě přestavěli/obnovili svět jak nejlépe mohli a vytvořili lidi k obrazu svému. V oněch dobách žili obě rasy vedle sebe, dokud lidé nezačli válku a jejich druh skoro nevyhladili, poslední z přeživších se zavřeli chrámech , aby mohli eventuálně zabránit další podobné katastrofě která by mohla stihnout zemi. Ke konci už Minerva nepromlouvá k Etzovi ale přímo k Desmondovi do budoucnosti.

Teď vám řeknu tu zábavnější část tohoto článku. Toto není příběh vymyšlený lidmi z Ubisoftu. Jedná se o příběh, který je zapsaný, Suméry. Víte, když čtete Bibli, musíte si uvědomit jaký člověk ji psal. Je to jen o slovní zásobě, kterou lidé doby kamenné, lidé kteří objevili, nebo převzali písmo měli. Jak může člověk který, nezná slovo vesmír, popsat oblohu, jak může bez znalosti slova voda popsat moře. On to vidí, on tomu třeba i svým způsobem rozumí, ale to co napíše, je kor pro nás v dnešní době velmi obrazná záležitost. Proto se nemůžeme divit, že v Bibli je mluvící had, který říká Adamovi a Evě, že po požití jablka nezemřou, ale  budou jako bohové. My už dneska nemůžeme říct co byl ráj a co prezentovalo to Jablko. Tyto spisy totiž nebyli napsané naším jazykem, luštíme to ze sumérských textů, oproti kterým se dnešní starý zákon liší neuvěřitelným způsobem. Pokud vás téma Assasins Creed zaujalo, konrétně ta část o konci světa, Minervě , HI-TECH edenu(ráji) tak vás bude zajímat kniha od českého spisovatele Jířího Wojnara, který se zabývá překladem starých textů a původního znění Bible zjistíte, jak chápat významy slov napsaných v Bibli protože uvidíte co je v ní skutečně psáno(po přečtení sumérského originálu). Já jsem se ke knize dostal po přečtení asi tří knih od E.V. Danikena, po něm jsem si přečetl starý zákon. Po té přislo mé maturitní období a jelikož jsem maturoval z Dějin kultury (v podstatě dějiny světa, neučíte se války, ale vývoj kultury lidstva).Historie  a tedy i náboženství mě začli velmi zajímat. Ono když si člověk chronologicky srovná vývoj nás jako lidstva, tak už to je samo o sobě dost zajímavé. Proto mě kniha od Pana Wojnara zaujala. Už se bohužel v tištěné formě nedá sehnat a když jsem ji sháněl já na warezu, tak mi sám autor odepsal z jednoho Warez fora na mail, že se mu warez hnusí a že to jde i jinak a knihu mi v PDF poslal. Zde vám mohu nabídnout pouze malou ukázku.Jak ji sehnat vám bohužel neporadím, možná zkusit napsat přímo autorovi, možná vám ji zašle- UFO,BIBLE A KONEC SVĚTA. Proč by vás měla zajímat? Protože z originálních překladů bible, se dočtete o této rase Minervy, jakožto bozích Anunnaki, Adam a Eva ve skutečnosti nebyli dvě osoby, ale jména rasy vzniklé z kombinace nás a DNA Anunnaki. V jeho knize máte možnost dočíst se možního pokračování jádra příběhu Assassins Creed, protože popisuje historický vývoj lidí, který AC ještě popsat nestihl. Minervina rasa - Anunnaki totiž stvořili lidskou rasu kombinací svojí DNA a opic(dosavadních obyvatel naší planety) pro stvoření levné pracovní síly, otroků, což jak zjistíte z videa Truth/Pravda, si uvědomují i vývojáři série AC.  Možná až moc šílené pro někoho kdo by měl začít zrovna touto knihou, bez nějaké aspoň menší znalosti historie lidstva. Tento celý článek ne jen vyzdvihuje podstatu série Assassins Creed, ale možná někoho i nalomí k tomu aby se začal zajímat o historii lidstva, protože ta je možná ještě neznámější a zajímavější, než jeho budoucnost.  Doufám, že je článek snesitelný, že jsem ho nepřehnal protože bych byl nerad kdyby toto téma, bylo bagatelizováno a že se teď bude spousta lidí ještě více těšit na další díly.


Video : Pravda - útěk Adama a Evy z ráje.
PEACE


2 komentáře:

  1. článek jsem vypracoval ještě před tím než internetem prolítla zpráva o náboru lidí pro tvorbu AC Encyklopedie. Článek není psán za tímto účelem.

    OdpovědětVymazat
  2. zdravíčko, bylo by možné získat od vás plnou verzi zmiňované knihy? popř. po e-mailové komunikaci? kdyžtak pište na edgetek@kbarak.eu děkuji a zdravím

    OdpovědětVymazat